Bors pescaresc

Bors pescaresc

 

Ingrediente pentru bors pescaresc

  • capete si cozi de peste 1,5 kg;
  • morcovi 200 gr;
  • ceapa 200 gr;
  • telina radacina 100 gr;;
  • o legatura leustean verde;
  • o legatura marar verde 0,050 kg;
  • bors 1,500 litri (sau zeama de varza sau combinate);
  • pasta de tomate 50 gr;
  • patrunjel radacina si pastirnac 100 gr;
  • rosii proaspete sau conserva 800 gr. sau 400 gr;
  • patrunjel verde o legatura;
  • sare dupa gust.

 

Mod de preparare bors pescaresc:

Morcovii, albitura, telina si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Leusteanul, mararul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt (cantitatea de verdeturi nu este obligatorie, folositi dupa gust).

Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 75 ml apa.

Morcovii, telina, patrunjelul radacina, pastarnacul si ceapa se fierb in apa clocotita cu sare. Cind legumele sint fierte, se adauga pasta de tomate si bors.

Dupa circa 5 minute de fierbere, se adauga capetele si cozile de peste si se continua fierberea. Se adauga rosii, marar vercle, leustean verde, jumatate din cantitatea de patrunjel verde si sare.

 

Eu folosesc pentru acesta reteta crap romanesc, de Dunare. Puteti folosi si alte specii de peste, lagenda spune ca cel mai bun bors de peste se prepara cu minim cinci specii… J

Pofta buna!