Cornuri cu rahat (de post)

 

Cornuri cu rahat (de post)

Ingrediente cornuri cu rahat:

  • 500 gr. Faina;
  • 250 ml apa;
  • 20 gr. drojdie proaspata;
  • 4 linguri zahar;
  • 2 linguri margarina;
  • 1 lingura ulei;
  • 1 lingurita sare;
  • 3-4 linguri miere, sau zahar;

Umplutura cornuri cu rahat:
rahat divers colorat, taiat bucatele
se mai poate pune: nuca cu zahar, cacao cu zahar, marmelada, gem mai gros.

 

Preparare cornuri cu rahat:

Facem un sirop din 3 linguri zahar si 100 ml. apa.
Punem drojdia la inmuiat cu 150 ml. apa calda+1 lingurita de zahar, amestecam sa se dizolve bine zaharul si drojdia, lasam deoparte 15.min, pana cand apa incepe sa faca basici, sa fermenteze drojdia.
Intr-un vas punem faina cernuta, amestecata cu sarea, facem o gropita in mijloc si punem maiaua ( drojdia), siropul , adaugam si margarina , amestecam bine.
Daca aluatul este prea moale mai adaugam faina, iar daca este prea tare putina apa calda. La sfarsit punem si uleiul. Framantam bine, apoi lasam la dospit (crescut), intr-un loc ferit de curenti de aer, 30 min. Aluatul trebuie sa fie neted, bun de intins.
Eu il pun in cuptorul cu microunde ( MO ) cu usa inchisa, este cel mai ferit de curenti 😉 bineinteles ca nu cu el pornit ( in functiune), sau in cuptorul cald putin.
Dupa ce a crescut aluatul il framantam din nou, dar foarte putin, 4-5 min. Il acoperim apoi cu o folie alimentara si-l dam la rece pentru 1 ora.
Presaram putina faina pe planseta , dam si sucitorul prin faina, si intindem o foaie, groasa de 4-5 cm. Taiem un cerc mare pe care il impartim in 8 bucati.Vor fi opt triunghiuri.
Punem pe fiecare triunghi, cate o bucatica de rahat ( sau alta umplutura ), rulam de la baza triunghiului spre varf.
Procedam la fel si cu celelalte, apoi le asezam intr-o tava in care punem hartie de copt. Le acoperim cu un prosop si le mai lasam 15min. sa creasca.
Intr-un castron amestecam mierea (sau zaharul ) cu putina apa.
Ungem cu o pensula cornurile inainte de a le da la cuptor si le presaram cu zahar tos.
Dam la cuptorul incalzit pentru 30 min. la foc potrivit.

Spor la gatit si pofta buna!