Musaca de cartofi cu vinete

Musaca de cartofi cu vinete

 

Ingrediente pentru musaca de cartofi cu vinete:

  • 1kg. cartofi;
  • 7-800 gr. vinete;
  • 500 gr. rosii;
  • 150 gr. bulion;
  • ulei (de masline);
  • sare;
  • piper (mie imi place sa pun si un praf de cimbru);
  • patrunjel.

Mod de preparare musaca de cartofi cu vinete:

  • Calim cartofii taiati felii.
  • Vinetele decojite, le taiem rondele si le presaram cu sare. Dupa 10-15 minute spalam feliile de vinete si le lasam sa se scurga de apa.
  • Ceapa tocata marunt o calim in ulei incins.
  • Intr-un vas termorezistent asezam feliile de cartofi caliti (nu prajiti) intercalate cu feliile de vinete si rosiile taiate rondele (un strat de cartofi, unul de vinete) ultimul sa fie de cartofi. Peste ele adaugam bulionul, sarea si piperul (eu mai pun si 2-3 catei de usturoi zdrobit).
  • Se coace la foc mediu timp de 30 – 40 minute. Se serveste cu patrunjel verde.

 

Spor la gatit, si pofta buna!