Supa-crema de usturoi copt

Supa-crema de usturoi copt

Ingrediente necesare pentru supa-crema de usturoi copt:

  • 2 capatani de usturoi
  • 3 cartofi medii
  • sare, piper
  • 2-3 linguri de smantana
  • salvie
  • 700 ml apa
  • paine prajita

Mod de preparare supa-crema de usturoi copt:

Curatati usturoiul. Curatati si cartofii si ii taiati cubulete. Puneti usturoiul si cartofii intr-o oala in care puteti prepara supa, dar pe care puteti sa o si puneti la cuptor, turnati peste 1 cana cu apa (aprox. 200 ml), adaugati cateva frunzulite de salvie si dati la cuptor cam o ora, pana scade apa si cartofii devin aurii.

Scoateti oala de la cuptor, pasati cartofii si usturoiul si mai adaugati o jumatate de litru de apa, putina smantana si lasati sa mai dea o data in clocot pe aragaz.

Supa-crema de usturoi copt se serveste cu paine prajita sau crutoane.

Pofta buna!

Comments are closed.